24 woning gasloos gemaakt

Beschrijving project:

In Terborg en Varsseveld hebben wij een 24 tal woningen aangepast zodat deze volledig van het gas konden worden afgesloten.

Naast een volledig nieuw dak, extra geisoleerde gevels, een volledig geisoleeerde kruipruimte en hoogwaardige beglazing zijn de woningen voorzien van een nieuwe installatie incl. zonnepanelen.

De woningen worden nu verwarmd d.m.v. een warmtepomp, de ventilatie wordt verzorgd door een WTW unit.

Tijdens de werkzaamheden bleven de woningen bewoond.

Een extra uitdaging was om de woningen zo circulair en modulair mogelijk uit te voeren. De toe te passen werkmethoden en produkten zijn hiervoor speciaal geselecteerd.

In de verschillende blokken zaten diverse koopwoningen die op dit moment nog niet aan de energietransitie mee wilden doen. Dit was voor ons geen probleem. Wij hebben hier een passende oplossing voor gevonden en het resultaat mag er zijn.

Energetische aanpassing Isala College Silvolde

Beschrijving project:

Voor het Almende college, locatie Isala te Silvolde heeft Isolcom samen met haar partners de energie prestatie mogen verhogen. Doormiddel van het vervangen van de bestaande enkele beglazing en het vervangen van de bestaande aluminium schuifpuien is de energieprestatie en uiteraard het comfort sterk verbeterd.

Uiteraard voldeed de bestaande enkele beglazing niet meer aan de huidige normen. Naast het feit dat de aluminium schuiframen waren voorzien enkel glas was de kierafdichting niet meer optimaal en lag er een uitdaging om e.e.a. inbraakveilig te maken.

Een uitdaging vormde de grote ruiten tot wel 5.50 meter breed die van binnenuit geplaatst moesten worden op de eerste verdieping.

Energetische aanpassing Rietveld Lyceum te Doetinchem

Beschrijving project:

Samen met onze partners wist Isolcom, een consortium te vormen en hebben zij de opdracht binnen gehaald voor het energetisch aanpassen van het Rietveld Lyceum te Doetinchem.

Door in een vroeg stadium samen over de plannen na te denken en een voor de klant zo voordelig mogelijk plan te presenteren werd de opdracht gegund aan het consortium.

Samen wordt de energetische waarde van het pand verhoogd, zal de luchtkwaliteit binnen verbeteren en wordt het schilderwerk aangepakt.

24 Woningen in Gendringen verduurzaamd

Beschrijving project:

Aan de Prinsenhof in Gendringen vervangen we bij een 24 tal seniorenwoningen de complete daken incl. bijbehorende doorvoeren/afvoeren. Ook worden alle goten en hemelwaterafvoeren vervangen.

Er is gekozen voor een isolatieplaat met een Rc waarde van 3,69

Doordat ook de pannen worden vervangen kan de isolatie aan de buitenzijde van het dak worden aangebracht. De overlast aan de binnenzijde van de woning wordt hierdoor tot een minimum beperkt.

Helaas is de last voor de bewoner niet geheel te voorkomen. doordat ook de dakramen worden vervangen zullen we toch ook een korte tijd in de woning aanwezig zijn.